آخرین وضعیت معاملات مسکن از زبان رییس اتحادیه املاک

تهران – کوچ نیوز – تغییرات نرخ ارز به طور مستقیم بر قیمت تمام شده مصالح ساختمانی و هزینه‌های ساخت تأثیر می‌گذارد. همچنین، افزایش تورم عمومی باعث افزایش هزینه‌های زندگی و کاهش قدرت خرید مردم می‌شود که به طور طبیعی تقاضا برای مسکن را کاهش می‌دهد.

 به گزارش کوچ نیوز به نقل از اقتصاد 100، در سال‌های اخیر بازار مسکن با رکود چشمگیری مواجه شده و این وضعیت هنوز ادامه دارد. پیش‌بینی می‌شد که با ایجاد ثبات در بازار تورم و سایر بازارهای موازی، معاملات مسکن به تدریج رونق بگیرد؛ اما افزایش ناگهانی قیمت خودرو به میزان ۳۰ درصد، تأثیر مستقیمی بر قیمت‌های مسکن و اجاره داشت، هرچند این افزایش در قیمت مسکن به همان اندازه محسوس نبود.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک معتقد است که افزایش قیمت نهاده‌های ساختمانی در ماه‌های اخیر باعث رشد هزینه‌های ساخت و تولید مسکن شده است. علاوه بر این، نوسانات بازار ارز نیز بر وضعیت بازار مسکن تاثیرگذار است. با توجه به این‌که در سال‌های اخیر قیمت مسکن افزایش زیادی داشته و بخشی از جامعه به دلیل بالا بودن قیمت‌ها از خرید مسکن کنار رفته‌اند، معاملات در حال حاضر با رکود مواجه است. این رکود، مانع از آن می‌شود که قیمت مسکن در کوتاه‌مدت همانند سایر بازارها شاهد افزایش‌های چشمگیر باشد.

گودرزی همچنین اذعان کرد که بازار مسکن به یک وضعیت نسبی از ثبات دست یافته است. با وجود تأثیر متغیرهای مختلف، تورم در بازار مسکن تقریباً نصف تورم عمومی کشور است. به‌طور مثال، در حالی که تورم عمومی حدود ۳۳ درصد است، نرخ رشد سالانه قیمت مسکن بین ۱۵ تا ۲۰ درصد گزارش شده است.

وی در مورد بازار اجاره نیز توضیح داد که این بازار شرایط ویژه‌ای دارد و به دلیل عقب‌ماندگی‌هایی که در سال‌های گذشته تجربه کرده، روند افزایشی قیمت‌ها به‌صورت تدریجی انجام می‌شود. به‌ویژه از خردادماه به بعد، نرخ اجاره رشد چشمگیری نداشته است و با پایان فصل جابه‌جایی‌ها در تابستان، قیمت‌ها تغییرات زیادی نداشته‌اند. به‌طور کلی در نیمه دوم سال، معمولاً قیمت اجاره به‌طور قابل توجهی افزایش نمی‌یابد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *