اجرای مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان اجباری شود/برچسب انرژی ساختمانها کارساز است
تهران – کوچ نیوز – سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها با اجرای مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان محقق میشود و حتی در چک لیستهای نظام مهندسی ساختمان نیز وجود دارد، اما به عنوان یک اجبار در ساخت و سازهای متداول کشور به آن پرداخته نمیشود.
به گزارش کوچ نیوز به نقل از ایرنا، «غزال راهب» با اشاره به راهاندازی پویش «کاهش دو درجهای دما» از سوی رئیس جمهور افزود: به منظور کاهش ناترازیهای انرژی، دو راهکار کاهش مصرف یا تطابق مصرف با شرایط و وضعیت موجود را در پیش داریم.
وی بیان داشت: این پویش اتفاق بسیار خوبی است، اما باید گفت از سالها پیش الگوی مصرف در کشورمان درست نبوده و فرهنگ سازیها و آموزشهای لازم به گونهای نبوده که ما را به سمت بهینه سازی مصرف انرژی و منابع سوق دهد.
راهب خاطرنشان کرد: امروز بیش از ۴۰ مصارف انرژی کشور در بخش خانگی است و این مصارف دائماً در حال افزایش است. این بخش مصرف با توجه به اینکه تولیدی ندارد نمیتواند به تولید ناخالص داخلی ما اضافه کند، اما مصارف انرژی در بخش تولید مجدد به چرخه اقتصاد باز خواهد گشت.
وی تاکید کرد: به منظور کاهش مصرف انرژی، مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان پیش بینی شده و علاوه بر آن با ارائه دورههای آموزشی، ارائه راهنمایی برای مهندسان ساختمان، معرفی محصولات و فناوریهای جدید کاهش مصرف، ارتقای کیفیت مصالح ساختمانی و غیره تلاش شده تا در راستای الگوی بهینه مصرف اقدام شود.
این مقام مسئول ادامهداد: با این حال باید موارد یاد شده به صورت دستورالعملهای اجرایی در شناسنامه فنی ساختمان دیده شود، زیرا به هر حال هزینههای احداث ساختمانها را افزایش خواهد داد و نظام اجرایی ساختمان باید به گونهای مدیریت شود که این موارد در حاشیه سود ساخت و سازها قرار بگیرد.
راهب گفت: پویش «کاهش دو درجه دما»، علاوه بر ایجاد فضای همدلی در سطح جامعه، موجب می شود تا رعایت کاهش مصرف انرژی از یک نقطه آغاز شود، با این حال باید این مطالبه در مردم ایجاد شود که چه کنیم تا مصارف انرژی در ساختمانها کاهش یافته، هدر رفت انرژی به حداقل برسد و ابنیه از استانداردهای لازم برخوردار باشند.
سرپرست مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی یادآور شد: اینکه چه کنیم هدر رفت انرژی در ساختمانها به حداقل برسد، از طریق اجرای مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان محقق میشود؛ امری که در چک لیستهای نظام مهندسی ساختمان نیز موجود است اما به عنوان یک اجبار در ساخت و سازهای متداول کشور به آن پرداخته نمیشود.
وی اضافه کرد: همچنین تاکنون مشاهده نشده که ساخت و سازی در کشور به دلیل یاد شده متوقف شود؛ لذا این دستورالعمل جدی گرفته نمیشود.
انتهای پیام/