حل کهنه بحران کمبود مسکن با پول نفت/چین، منجی خانهدار شدن مردم ایران میشود؟
تهران – کوچ نیوز – در حالی که مسئله تامین و عرضه مسکن در ایران، سالانه بحرانیتر میشود، برخی صاحب نظران، سرمایه گذاری و مشارکت خارجی در فرآیند ساخت مسکن را به عنوان راه حل معرفی میکنند.
پیش بینی میشود چین با در نظر گرفتن مزیتهای رقابتی ایران میتواند وارد پروژههای ساخت مسکن بهویژه به شکل انبوهسازی شود. این در حالی است که به جرأت میتوان گفت استفاده از نیروی کار و مصالح خارج از ایران برای چینیها عاقلانه و مقرون به صرفه نیست.
به گزارش کوچ نیوز به نقل از تابناک، سعید اشتیاقی کارشناس و فعال اقتصادی حوزه چین درباره نقش چین در حل چالش مسکن ایران بیان کرد: زمان، قیمت و کیفیت، مشکل و دغدغه اصلی کشور در بحث مسکن و عملیاتی نشدن تعهدات دولتها در این حوزه است. یعنی باید بتوانیم مسکن خوش قیمت و با کیفیت را در اسرع وقت به مردم ارائه کنیم و راه حل برون رفت از این بحران، سرمایه گذاری خارجی است که چین به عنوان یکی از واقعیترین گزینههای روی میز مطرح است.
وی با اشاره به اینکه چین به دلیل کیفیت و سرعت بالا و قیمت تمام شده پایین در ابرپروژههای ساختمانی، همواره به عنوان یکی از سردمداران صنعت انبوه سازی ساختمان در دنیا مطرح است، افزود: موارد یاد شده از مزیتهای نسبی چین برای ورود به صنعت ساخت مسکن در ایران نسبت به سایر رقبای خارجی به شمار آید. از طرفی، تقریبا بخش زیادی از سبد صادرات ایران، در حوزه نفت و مشتقات آن به شمار می رود که اصلیترین کشور مقصد این صادرات، چین است. بنابراین بخش اصلی پول نفت ایران در این کشور موجود است که این دارایی ایران نزد چین می تواند یکی دیگر از مزیت های نسبی دیگر چین برای حضور در فضای ساخت و ساز ایران دانست.
نان کارگر ایرانی آجر می شود؟
به گفته اشتیاقی، چین به طور حتم با در نظر گرفتن مزیتهای رقابتی ایران، وارد پروژههای ساخت مسکن می شود و از نیروی کار و مصالح ارزان موجود در ایران استفاده میکند، زیرا وارد کردن نیروی کار و مصالح از خارج از ایران برای چین عاقلانه و مقرون به صرفه نیست.
این فعال اقتصادی حوزه چین اظهار داشت: در این میان ایران باید از طریق قراردادهای دقیق و کارشناسی شده منافع خود را به حداکثر برساند. از سویی دیگر لازم است ایران با ایجاد سازوکارهای مشارکتی مناسب میان شرکتهای انبوه ساز چینی و ایرانی، زمینه ساز انتقال تجربه، فناوری شده و در نتیجه پیشرفت صنعت ساختمان سازی کشور، کهنه بحران ساخت مسکن را حل کند. در نتیجه این اقدامات و البته به واسطه بکارگیری نیروی کار و مصالح و منابع داخلی، رونق اقتصادی در کشور ایجاد می شود.
انتهای پیام/